Boek een demo

We tonen graag hoe u aan de slag gaat met Skryv.
Online of in levenden lijve, aan u de keuze.

Skryv is een product van
Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken bouwt digitaal loket voor aanvraag publieke laadpalen

Wat werd er gevraagd?

Elektrische en hybride wagens zijn in opmars. Een positieve tendens, mits iedereen ook vlot zijn auto kan opladen. En daar durft het schoentje soms te wringen. Heel wat personen wonen in rijhuizen of appartementen en hebben geen plaats om een laadpaal te installeren. Ook bedrijven zonder parking zijn genoodzaakt beroep te doen op de nabijgelegen infrastructuur. Met het gevolg dat de nood aan publieke laadpalen aanzienlijk stijgt.  

Tot enige tijd geleden was het niet mogelijk om als particulier een publieke laadpaal aan te vragen. Daar brengt de Vlaamse overheid nu verandering in. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken zal de komende jaren de uitrol van publieke laadinfrastructuur op het openbare domein op zich nemen. Er was nood aan een digitaal loket waarop burgers, bedrijven en taxi-en autoverhuurbedrijven online een aanvraag kunnen indienen.

Hoe gingen we te werk?

Samen met de projectpartner schoten we uit de startblokken door het besluit te ontleden en om te zetten in een functionele analyse.  

Daarbij baseerden we ons op de mogelijkheden van ons low-code platform Skryv. Met de bouwblokken in SkryvStudio tekenden we een volledige workflow uit. Verschillende scenario’s werden uitgewerkt en we stelden de formulieren samen voor zowel front- als backoffice.    

Met behulp van diverse connectoren vult de toepassing automatisch alle mogelijke gegevens proactief in. We hebben en lange lijst aan connectoren die standaard beschikbaar zijn in SkryvStudio. Denk daarbij aan DOSIS, Magda en andere connectoren uit het webuniversum van de Vlaamse overheid.  

Daarna stelden we communicatietemplates op die de communicatie tussen aanvrager en de juiste instanties verzorgen. Gegevens worden opgehaald en toegevoegd in een mailtemplate.

Goed om te weten is dat de volledige applicatie wordt gehost op AWS. Zo kunnen kunnen project- en implementatiepartners aan de slag in een veilig omsloten omgeving.

Wat was het eindresultaat?

Met Skryv bouwden we een gedigitaliseerde administratieve en geautomatiseerde flow die zowel in de front- als backoffice gebruiksvriendelijkheid voorop zet.

Eindgebruikers dienen snel en eenvoudig hun aanvraag in én er is een lagere verwerkingstijd voor de dossierbehandelaars. Als bijkomend voordeel ontvangt de overheid meer kwalitatieve aanvragen, is er aandacht voor veiligheid en blijft de foutenmarge laag.

Wie heeft er baat bij?

Met de komst van het digitaal loket voor de aanvraag van een publieke laadpaal vragen particulieren, ondernemingen en taxi- en autoverhuurbedrijven op een vlotte en snelle manier een laadpaal in de buurt aan. Intussen werden al duizenden aanvragen behandeld via het e-loket dat op Skryv draait.  

Anderzijds  voorzien we voor dossierbehandelaars een reeks tools om de afhandeling van dossiers vlot, efficiënt en in bulk te laten verlopen in de backoffice. Zij verwerken dossiers efficiënter en intuïtiever dankzij de vele mogelijkheden die het Skryv-platform biedt. Een win-winsituatie voor aanvrager en behandelaar.

Boek een demo

Vlot en flexibel processen digitaliseren? We tonen graag hoe u aan de slag gaat met Skryv.

Boek uw demo

Andere blogberichten

Low-code en procesmodellering: wat betekenen die concepten en waarom zijn ze complementair?
Inzicht

Low-code en procesmodellering: wat betekenen die concepten en waarom zijn ze complementair?

Lees meer
3 tips om snel en goed nieuwe toepassingen te bouwen voor de Vlaamse Overheid
Inzicht

Snel & goed een nieuwe toepassing voor de Vlaamse overheid bouwen? 3 tips.

Lees meer
Skryv Enterprise Event
Verhaal

1e editie Skryv Enterprise Event

Lees meer

Boek een demo

Vlot en flexibel processen digitaliseren? We tonen graag hoe u aan de slag gaat met Skryv.
Boek een demo
Skryv, hét low-codeplatform voor de digitale overheid